Restaurant Gandhi in Nijmegen

Restaurant Gandhi
Hertogstraat 23
6511RV Nijmegen
Telefoon: +31 (0)24 3604610


Klanten geven dit restaurant een score van: 63% uit 100 na 1 beoordelingen.*
Zij betaalden gemiddeld: € 19 per persoon alles inclusief.*


Bij Restaurant Gandhi kunt u Indiaas eten. Restaurant Gandhi is gevestigd aan de Hertogstraat te Nijmegen. U kunt gezellig in dit restaurant eten. U kunt hier ook Indiaas eten afhalen. Restaurant Gandhi bezorgt ook. Daarnaast kunt u hier terecht voor catering.

Bijzonderheden:

Lunch op verzoek
Meer informatie over Restaurant Gandhi:

In het westen roept het subcontinent India verschillende beelden op bij verschillende mensen. Er hangt een sluier van mythe en mysterie rond dit continent. Een continent vol contrasten. Als gevolg van de Engelse overheersing heeft de Indiase keuken een plaats gevonden in de eetgewoonten van de Britten. Maar zelfs tegenwoordig zijn er nog mensen die denken dat Indiaas eten oftewel 'Curry' bestaat uit een husseltje van restjes waaraan een lepel kerrie wordt toegevoegd, misschien nog wat fijngehakte ui, appel en eventueel rozijnen.

Hier in het Indiase restaurant Gandhi denken wij vanzelfsprekend over Indiaas eten zoals men dat in India doet en zo maken we het ook klaar. Dat wil zeggen op de meest authentieke manier. Hierbij sparen kosten noch moeite. De exotische, geurige en pikante Indiase kruiden zijn in de loop der eeuwen met enthousiasme door verschillende westerse volkeren (Grieken, Romeinen, Portugezen, om er maar een paar te noemen), geselecteerd en staan hier nu tot onze beschikking voor culinaire hoogstandjes. Deze kruiden vormen de basis van de Indiase keuken.

Veel van onze gerechten worden gaar gemaakt in de 'Tandoori, een klei-oven in de vorm van een vat met open bovenkant en verhit op houtskool. Men kan brood bakken in een Tandoori maar evengoed kan men er lamsvlees of kip in roosteren.Tandoori gerechten worden gemarineerd in yoghurt waaraan de juiste kruiden en specerijen zijn toegevoegd en vervolgens worden ze gaar gemaakt in de Tandoori. De Tandoori wordt zeer heet gehouden door brandende houtskool.

De hitte die zo ontstaat vormt het garingsproces.Dit proces houdt alle geuren van de ingredienten vast en de geur van de smeulende houtskool die doordringt in de wanden van de oven voegt daar een heel speciaal aroma aan toe.

Birany gerechten worden bereid met een speciale rijstsoort, Basmati genoemd, die in India verbouwd wordt.

Openingstijden:

Maandag:
Dinsdag:
Woensdag:
Donderdag:
Vrijdag:
Zaterdag:
Zondag:


* berekend uit beoordelingen op rankthejungle.com

[sam id=”1″ codes=”true”]