Shah Jahan in Amsterdam

Shah Jahan
1e Anjeliersdwarsstraat 18
1015NR Amsterdam
Telefoon: +31 (0)20 6240122


Klanten geven dit restaurant een score van: 63% uit 100 na 1 beoordelingen.*
Zij betaalden gemiddeld: € 0 per persoon alles inclusief.*

Voorgerecht vanaf: € 2.5
Hoofdgerecht vanaf: € 10

Bij Shah Jahan kunt u Indiaas eten. Shah Jahan is gevestigd aan de 1e Anjeliersdwarsstraat te Amsterdam in de wijk Jordaan. U kunt gezellig in dit restaurant eten. U kunt hier ook Indiaas eten afhalen. Shah Jahan bezorgt ook. Daarnaast kunt u hier terecht voor catering. Vegetariers kunnen hier ook iets op de menukaart vinden.

Bijzonderheden:

Specialiteit: Indiaase tandoori en currys

Meer informatie over Shah Jahan:

Prijzen vanaf: 12,50

Geachte gast English

Wij heten u van harte welkom in specialiteitenrestaurant Shah Jahan. Ons restaurant is genoemd naar de bedenker van het hoogtepunt uit de geschiedenis van de Indiase architectuur, de Taj Mahal, het beroemde paleis in Agra, niet ver van de Indiase hoofdstad Delhi.Het is gebouwd tussen 1630-1648 door Shah Jahan voor zijn lievelingsvrouw Mumtaz.U ziet Shah Jahan afgebeeld in verschillende composities in ons restaurant, evenals op onze menukaart.

De Indiase keuken

De kunst om kruiden en specerijen te mengen, het principe waarop de Indiase keuken berust, is enkele eeuwen oud. Even oud zijn de strenge bereidingsvoorschriften die variëren al naar gelang het klimaat, de producten van een bepaalde streek, godsdienstige- en volkenkundige achtergronden.

Naast de geschreven en ongeschreven wetten van de Indiase keuken, proberen wij U ook te laten genieten van de unieke smaak van onze eigen keuken. Een smaak die wij hebben ontwikkeld in de jaren dat wij reeds in Amsterdam zijn gevestigd. Onze chef-kok is van uitzonderlijk hoog culinair niveau; verse ingrediënten, verfijnde en unieke kruidencombinaties, en smetteloze werkwijze en bereiding à la minute zijn de basis kenmerken van Uw maaltijd. U kunt u eigen wensen omtrent de scherpte van de maaltijd aan de bediendes doorgeven en onze koks zullen ervoor zorgen dat de gerechten naar u wensen bereid worden. Wij doen er alles aan om het U naar de zin te maken en wij hopen dan ook dat U zich thuis voelt en smakelijk eet!

Gezien en beproefd

Voor de combinatie van lichte muren met vrolijk gekleurde bekleding van tafels en stoelen, is restaurant Shah Jahan licht en sfeervol. De nissen met wandkleedjes in de muur en de rustige achtergrondmuziek geven dit restaurant een typisch Indiaas tintje. De invloeden van dit land worden eveneens doorgevoerd in de keuken. In deze eeuw is in de Indiase eetcultuur toch wel wat verandering gekomen door westerse invloeden, doch het hart ligt nog steeds bij Indiaase tandoori, currys en vegetarisme waarbij u kunt kiezen uit NORMAL HOT, MIDIUM HOT en VERY HOT. Onze restaurant staat garant voor zuiver, heerlijk en betaalbaar eten waarbij u kennis kunt maken met de oosterse cultuur.


Openingstijden:

Maandag:17.00 - 00.00
Dinsdag:17.00 - 00.00
Woensdag:17.00 - 00.00
Donderdag:17.00 - 00.00
Vrijdag:17.00 - 00.00
Zaterdag:17.00 - 00.00
Zondag:17.00 - 00.00


* berekend uit beoordelingen op rankthejungle.com

[sam id=”1″ codes=”true”]