Kip Tandoori (Chicken Tandoori)
Voorbereidingstijd: 45 minuten en 4 uur marineren
Kooktijd: 45 minuten
Serveert: 6 personen
Ingrediënten
- 6 kippenbouten (kipfilet kan ook, maar wordt minder mals)
- 1/2 ui, gesnipperd
- 4 tenen knoflook
- 1 cm gemberwortel, geraspt
- 3 tl korianderzaadjes
- 1 el komijnzaadjes
- 60 ml citroensap
- 1 tl zout
- 1/4 tl paprikapoeder
- 1/4 tl chilipoeder
- 2,5 dl yoghurt
- rode kleurstof voor voedingsmiddelen (optioneel)
Bereiding
- Ontvel de kippenbouten, bestrijk ze met citroensap en zet de kip 30 minuten afgedekt in de koelkast.
- Meng de ui, gember, knoflook, koriander, komijn, zout en 1 el citroensap in een keukenmachine tot het een gladde pasta is.
- Voeg paprikapoeder, chilipoeder en yoghurt bij de saus en meng het goed. Naar wens kunt u de rode kleurstof nu ook toevoegen, genoeg totdat het een dieprode kleur krijgt. Dit maakt de kip rood, maar voegt geen smaak toe.
- Leg de kip in een ondiepe schaal en giet de yoghurtsaus erover. Dek hem af met plasticfolie en zet 4 uur in de koelkast om te marineren.Tip: voor nog lekkerdere tandoori doet u deze stappen 1 dag vantevoren zodat de kip 24 uur kan marineren.
- Verwarm de oven voor op 180 graden celsius. Leg de kippenbouten op een rooster en laat ze 45 minuten garen.
Serveer dit gerecht met rijst en een lekkere tomaten-komkommersalade.
Eet smakelijk!
Vindt u onze kip tandoori gerecht lekker? Laat het ons weten via de ‘Vind ik leuk’ knop.