augustus 7, 2011

Kip Tandoori


 

Kip Tandoori (Chicken Tandoori)

Voorbereidingstijd: 45 minuten en 4 uur marineren

Kooktijd: 45 minuten

Serveert: 6 personen

Ingrediƫnten

  • 6 kippenbouten (kipfilet kan ook, maar wordt minder mals)
  • 1/2 ui, gesnipperd
  • 4 tenen knoflook
  • 1 cm gemberwortel, geraspt
  • 3 tl korianderzaadjes
  • 1 el komijnzaadjes
  • 60 ml citroensap
  • 1 tl zout
  • 1/4 tl paprikapoeder
  • 1/4 tl chilipoeder
  • 2,5 dl yoghurt
  • rode kleurstof voor voedingsmiddelen (optioneel)
Bereiding
  1. Ontvel de kippenbouten, bestrijk ze met citroensap en zet de kip 30 minuten afgedekt in de koelkast.
  2. Meng de ui, gember, knoflook, koriander, komijn, zout en 1 el citroensap in een keukenmachine tot het een gladde pasta is.
  3. Voeg paprikapoeder, chilipoeder en yoghurt bij de saus en meng het goed. Naar wens kunt u de rode kleurstof nu ook toevoegen, genoeg totdat het een dieprode kleur krijgt. Dit maakt de kip rood, maar voegt geen smaak toe.
  4. Leg de kip in een ondiepe schaal en giet de yoghurtsaus erover. Dek hem af met plasticfolie en zet 4 uur in de koelkast om te marineren.Tip: voor nog lekkerdere tandoori doet u deze stappen 1 dag vantevoren zodat de kip 24 uur kan marineren.
  5. Verwarm de oven voor op 180 graden celsius. Leg de kippenbouten op een rooster en laat ze 45 minuten garen.
Serveer dit gerecht met rijst en een lekkere tomaten-komkommersalade.
Eet smakelijk!
Vindt u onze kip tandoori gerecht lekker? Laat het ons weten via de ‘Vind ik leuk’ knop.