juli 31, 2011

Roganjosh (Lamscurry) Kasjmir stijl


Voorbereidingstijd: 10 minuten

Kooktijd: 35 minuten

Serveert: 4-6 personen

Ingrediënten

  • Lam (gewassen): 1 kg
  • Yoghurt (roer): 200 ml
  • Kruidnagels: 4
  • Kaneel: 4cm
  • Kardamom (zwart): 3
  • Laurierblad: 2
  • Geklaarde boter (ghee): 150 gr
  • Zout
  • Asafoetida (hing optioneel): mespuntje
  • Rode chilipoeder: 2 tl / 10 gr
  • Water: 400 ml
  • Gemberpoeder: 2 tl / 10 gr
  • Anijspoeder: 4 tl / 20 gr
  • Saffraan (optioneel): 1/2 tl / 3 grs
  • Garam masala (specerijenmix): 1 tl / 5 gr

Bereiding

  1. Marineer de lam in de yoghurt, kruidnagel, kaneel, zwarte kardamom en laurier gedurende 10 minuten.
  2. Verhit olie in een diepe pan. Voeg de lam toe en sluit af met een deksel tot het stopt met spetteren. Voeg zout en asafoetida (optioneel) toe en roer.
  3. Kook op hoog vuur tot de yoghurt opdroogt. Verlaag het vuur en roer goed om aanbakken te voorkomen.
  4. Sprenkel een beetje water en roer tot het vlees goudbruin is. Herhaal twee keer, en kook totdat de olie vrijkomt.
  5. Voeg de rode chilipoeder toe, vermengd met een beetje water. Kook op hoog vuur en blijf goed roeren. Voeg de rest van het water toe, de gember- en anijspoeder, en kook nog 15 minuten.
  6. Week de saffraan in 4 theelepels heet water; vermaal het en voeg aan de lam toe. Kook de lam totdat deze mals is en de olie is vrijgekomen. Bestrooi het met garam masala  en serveer het gerecht heet.
Dit gerecht gaat goed samen met nan of basmatirijst.
Eet smakelijk!
Het Indiase-Restaurants.NL team.
PS. Vindt u dit gerecht lekker, klik dan op de ‘Vind ik leuk’ of ‘+1’ knop. Dankuwel!